Afgelopen weekend is onze vereniging weer op kamp geweest. Dit jaar in Ommen op de Arendshorst.

De kussengevechten, stormbaan, de bonte avond en weinig slaap waren weer de ingrediënten van een geslaagd kamp.

Voor de foto's zie onze facebook pagina. 

Het nieuwe beachveld bij de sporthal in Goor is zaterdag klokslag 14.00 uur geopend. Wethouder Wim Meulenkamp onthulde de naam "Mossendam beachveld" samen met initiatiefnemer Tijmen Koudijs. De wethouder toonde zijn sportiviteit door na de openingsvolleybalopslag ook een potje voetbal mee te spelen met GFC D1.

Helaas gingen vanwege de te verwachte regen de demonstraties volleybal en handbal niet door. Een mooie aanwinst voor Goor en omstreken! 
Ook werd initiatiefnemer Tijmen Koudijs verrast met een plakkaat aan de muur met zijn naam erop.

Omdat de weersgoden ons goed gezind waren kon er onder zonnige omstandigheden toch nog gehandbald worden.

Enthousiast betraden onze handbalmeiden het nieuwe beachveld.

Binnenkort krijgt de jeugd trainingen op het beachveld van trainer Chantal Berlauwt. As maandag is de eerste training van de drie trainingen die gepland staan.

 

 

Zaterdagmiddag 9 september a.s. vindt om 14.00 uur de opening plaats van het nieuwe beachveld naast sporthal De Mossendam. In een mooie samenwerking hebben de stichting Stevig en Volleybalvereniging Dynamiek Goor, Handbal vereniging Dynamiek Goor en voetbalvereniging GFC een prachtig beachveld gerealiseerd. Naast de eigen inbreng van de verenigingen heeft de gemeente Hof van Twente gesubsidieerd en mochten de verenigingen ook een mooie bijdrage ontvangen van het Schoolfeestfonds.

De openingshandeling wordt om 14.00 uur verricht door wethouder en locoburgemeester Wim Meulenkamp in samenwerking met de initiatiefnemer van het beachveld Tijmen Koudijs. Hierna presenteren de drie verenigingen gedurende een half uur de eigen tak van sport op het beachterrein.
Na de openingshandeling zullen als eerste de dames van Dynamiek Volleybal demonstreren hoe mooi het is om beachvolleybal te spelen. Dynamiek Handbal heeft het beachhandbalteam van de handballers van h.v. Bentelo uitgenodigd om een demonstratie te geven op het beachveld. Een team dat al veel ervaring heeft opgedaan met beachhandbal. Vanaf 15.00 uur zijn de voetballers van GFC aan de beurt. Het jongens 1 team <13 jaar heeft afgelopen maanden al diverse keren geoefend op het beachveld en zullen hun voetbalkunsten vertonen. 

 

Beachveld..

beachveld
(foto goorsnieuws.nl)

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de aanleg van een beachveld achter Sporthal de Mossendam. Dit is een initiatief van Handbal vereniging Dynamiek Goor, Volleybalvereniging Dynamiek, GFC Goor en Sporthal de Mossendam Goor. Dit veld kan worden gebruikt door de volleybal, voetbal, handbal, scholen en derden. In september wordt de officiële opening verricht. We houden je op de hoogte!!

 

Het familiehandbaltoernooi was dit jaar in een vernieuwde opzet zeer geslaagd. Op het sportterrein van buurman GFC kon de handbalfamilie hun sportieve kunsten tonen en gezellig met alle leden en familie genieten van de barbecue.

Voordat het sportieve geweld losbarstte bedankte voorzitter Karin Spoelder de coaches die aankomend jaar stoppen, voor hun inzet  het afgelopen jaar.


 Daarna werd er massaal een warming up gedaan. Sommige ouders waren toen al op voordat de wedstrijd begonnen was. Klik hier voor  een filmpje van de warming up. 

 

  

Iedereen genoot van de onderlinge wedstrijden tegen hun dochter, broertje, zusje, vader en/of moeder. Er werd volop gestreden voor de overwinning, maar bovenal was het bijzonder gezellig. 

Na afloop van de wedstrijden werd er gesmuld van de barbecue o.l.v. meesterkoks  Linda en Jack. Het bleef nog lang gezellig.

Dank gaat uit naar de activiteitencommissie en de gastvrije ontvangst bij GFC en natuurlijk aan iedereen van de handbalfamilie die dit toernooi tot een succes heeft gemaakt. Volgend jaar staat dit evenement wederom op de agenda. 

Voor meer foto's zie Facebook handbalvereniging dynamiek

Dynamiek E2 is kampioen geworden van de veldcompetitie. De eerste helft van het veldseizoen werden alle wedstrijden door Dynamiek E2 gewonnen, waardoor de dames op plek nummer 1 konden beginnen aan het 2e deel van het seizoen op zondag 14 mei. Dat de meiden niet zomaar even kampioen zouden worden, bleek wel uit de pittige wedstrijd tegen Bornerbroek E2 welke eindigde in een 8-8 gelijkspel. Er was nog niets verloren, maar met nog de wedstrijd tegen de nummer 2 Stormvogels E2 in het vooruitzicht,leek het erop dat de strijd om plek 1 nog heel zwaar zou gaan worden. Groot was dus ook de verbazing toen later die dag bekend werd dat Stormvogels E2 verloren hadden en zij daardoor, net als de overige tegenstanders, op zoveel punten achterstand stonden dat Dynamiek E2 niet meer ingehaald zou kunnen worden.
Dus met nog 2 wedstrijden te spelen was Dynamiek E2 al veldkampioen!!

Uiteraard werd dit behaalde kampioenschap uitgebreid gevierd met “champagne”, een beker, medailles en een rondrit door Goor. Wat hebben de meiden genoten!!

Het was een mooie afsluiting van een geweldig gezellig seizoen met alle meiden, coaches en ouders.

 

Haal de lente in huis! Plantjesactie Handbalvereniging Dynamiek

Zaterdag 06 mei 2017 houdt Handbal vereniging Dynamiek in Goor haar jaarlijkse plantjes actie.

De jeugdleden van Dynamiek zullen samen met hun ouders én senioren leden, de voorjaarsbloeiers van Kwekerij Linthorst, in diverse wijken van Goor verkopen vanaf aanhangwagens.

Er wordt vanaf de sporthal de Mossendam gestart rond 09.15. U kunt direct al om 09.00 bij de sporthal terecht voor uw aankopen, voordat alle aanhangers vertrekken. U heeft dan uiteraard de beste keus. Wij gaan door met de verkoop tot ongeveer 13.30 uur.

De prijzen zijn weer hetzelfde gebleven, de éénjarige perkplanten zijn € 1,50 per stuk.

Zorg dat u thuis bent en verfraai uw tuin en onze clubkas!! Een win-win situatie voor iedereen!

Alvast bedankt namens Handbalvereniging Dynamiek!

Onze groeiende handbalvereniging heeft weer een vlaggenschip. De competitie 2017-2018 wordt gestart met een damesteam. Voor het eerst sinds 2009 heeft Dynamiek weer een Dames 1.
Afgelopen jaar werd er al getraind en werd er door de week af en toe een wedstrijd gespeeld. Maar het enthousiasme om elke week te willen handballen nam toe. Ook oud-speelsters van Dynamiek die buiten Goor handbalden, zijn weer terug op het oude nest.

Afgelopen week werd de training met alle dames gestart. Onder de enthousiaste leiding van Carmen Wegdam-Katier werd er hard getraind. Toch hadden de dames even tijd voor een fotomomentje.


Dynamiek start volgend seizoen met een damesteam, een recreantenteam,  een B-,  een C-, twee D teams, een E-team en 2 F-teams en ook heeft Dynamiek  nog een grote groep meiden(H) die nog niet in competitie uitkomen, maar elke maand een toernooitje handballen.


Iedereen is welkom om een keer mee te trainen. Voor meer info en trainingstijden van de diverse teams zie de trainingstijden op onze website en bezoek onze facebookpagina.

 

Op de algemene ledenvergadering  29 maart jl. is Leonie Kamphuis benoemd tot Erelid van handbalvereniging Dynamiek. Leonie heeft bijna 25 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. In 1989 is ze in het bestuur begonnen als secretaris. “Dat ging nog heel ouderwets met de typemachine” verteld het scheidend bestuurslid. Leonie werd tijdens de ALV geroemd om haar inzet, kennis en enorme betrokkenheid bij de vereniging. 

 

Het nieuwbakken Erelid was niet alleen bestuurslid, ze deed ook de ledenadministratie, scheidsrechteren, zaaldienst, zaalindeling. Kortom een veelzijdige duizendpoot, waar Dynamiek trots op is en voorzitter Karin Spoelder haar dus heeft geëerd met het Erelidmaatschap.

 

Leonie heeft het secretariaat bijna 10 jaar gedaan. Na een kleine pauze trad ze later weer aan als wedstrijdsecretaris. “  Leonie is het derde Erelid. Oprichtster Ciska Freriksen  en wijlen Ben Freriksen gingen Kamphuis voor.

 

In 1981 begon Leonie bij de pupillen te handballen. Ze  doorliep de hele jeugdafdeling en al gauw waren haar keeperskunsten bekend en werd ze doelvrouw. Ze keepte dan soms meerdere wedstrijden in een weekend. Het hoogtepunt is het kampioenschap met Dames 1 in de jaren '90.

Keeper Leonie Kamphuis geheel links staand

Leonie stopt in het bestuur, maar  blijft nog actief bij de groeiende vereniging. Zo blijft ze nog fluiten bij wedstrijden.  Het nieuwe offensieve handbal vindt ze mooi, “maar ook wennen, vooral lastig fluiten.” 

 

Tijdens de vergadering werd ook afscheid genomen van Wendy Nijmeijer. Zij heeft het penningmeesterschap vervuld, dat vorig jaar al is overgedragen aan Irene Mensink. Het afgelopen jaar heeft ze de nieuwe penningmeester ingewerkt en de taak van notulist vervuld.

Wendy Nijmeijer (links) ontvangt de bloemen van voorzitter Spoelder

Op de ledenvergadering werd het afgelopen jaar beschreven als een jaar waar grote stappen zijn gemaakt. Zo is de vereniging flink groeiend, onlangs is nog het 80e lid verwelkomt en de verwachting is dat in 2017 het 100e lid bijgeschreven wordt. Er zijn afgelopen jaar eigen jeugdscheidsrechters  opgeleid,  er is een een technische commissie in het leven geroepen en zijn er tal van activiteiten voor de leden georganiseerd. 

 

Aan alle seniorleden van Dynamiek en ouders van onze jeugdleden.

Hierbij nodigen wij u uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op:

 Woensdag 29 maart a.s.

OM  19.00 UUR (let op is gewijzigd)

in de kantine van de “Mossendam”.

 

We hebben een sportief en goed jaar achter de rug. Daarbij te denken aan bijvoorbeeld de groei die diverse teams hebben doorgemaakt, uitbreiding van onze vereniging met veel nieuwe leden en diverse geslaagde activiteiten.

Voor het nieuwe seizoen is Dynamiek op zoek naar jeugdtrainers en nieuwe bestuursleden. Mochten jullie belangstelling hebben of iemand kennen die we kunnen benaderen, graag!

 

Agenda

1.     Opening

2.     Mededelingen

3.     Vaststellen Agenda

4.     Notulen algemene ledenvergadering 2016

5.     Jaarverslag 2016

6.     Jaarverslag penningmeester - Nieuwe kascommissie

7.     Verslag activiteitencommissie

8.     Beach-handbal

9.     Aftredende bestuursleden Leonie Kamphuis en Wendy Nijmeijer

10.   Rondvraag

11.   Sluiting

 

We zouden het fijn vinden naast seniorleden meer ouders te ontmoeten op deze avond. Graag tot dan!

 

Sportieve groet,

Bestuur HV Dynamiek,

Karin Spoelder, Wendy Nijmeijer, Leonie Kamphuis, Irene Mensink, Janet ten Berge, Ronald Stoel, Marcel Vaneker en Caecil Vehof.